50 godina Vašeg povjerenja, hvala!
amlbem
Adresa
Vrtna ul. 12, Čehovec

Razlozi za odabir drvene stolarije

Pod pretpostavkom kako ne namjeravamo stolariju na svojim domovima mijenjati s promjenom mode za par godina, činjenice idu u prilog upravo stolariji od drva.

Objekti pod zaštitom spomenika kulture s ugrađenom drvenom stolarijom, dokaz su kako je drvo provjeren i siguran odabir kad je stolarija u pitanju. Ako su prozori i vrata proizvedeni prije mnogo godina i ondašnjom tehnologijom izrade na mnogim objektima u uporabi još i danas, onda zasigurno današnja tehnologija izrade, kvalitetni materijali i pravilno održavanje, zasigurno daju dulji životni vijek drvenom prozoru i vratima.

drveni prozor

Kada se spominju PVC prozori, među prvim riječima je lagano održavanje. PVC prozore zapravo nije uopće moguće održavati u pravom smislu te riječi, nego samo mehanički čistiti. S vremenom, često puta to čišćenje pretvori se u jako struganje čime se oštećuje površina prozora.

Drveni prozori ne vežu toliko prljavštine na sebe, a sva eventualna oštećenja lako se saniraju.
Dokazano je da drveni prozori imaju iznimnu toplinsku i zvučnu izolaciju.
Dimenzijska stabilnost drva i mogućnost izrade velikih stijena iz jednog komada bez deformacija i time posljedica na brtvljenje, velike su prednosti drva.

Drveni prozori “dišu“, što je posebno važno za prostorije s većom količinom vlage u zraku (npr. kuhinje, kupaonice ili spavaće sobe), ali i za prostorije sa suhim zrakom (npr. kod centralnog grijanja). Drvo difuzijom izbacuje suvišnu vlagu izvan prostorije odnosno, u suprotnom slučaju, ubacuje potrebnu vlagu u prostor.

Drvo je lijep, prirodan i čovjeku ugodan materijal, a u dom unosi osjećaj topline i ugođaj kakav samo prirodan materijal može dati.