50 godina Vašeg povjerenja, hvala!
amlbem
Adresa
Vrtna ul. 12, Čehovec

Drveni prozori

Drveni prozori proizvod su na koji stavljamo poseban naglasak, opremljeni dvostrukim brtvama od EPDM-a, te prozori i vrata u parapetnom dijelu doprozornika imaju aluminijske okapnice koje dodatno štite donji dio proizvoda. Pravilnom konstrukcijom, gradnjom i njegom, današnji drveni prozor može izdržati više od 100 godina.  Objekti pod zaštitom – spomenici kulture građeni i prije stotine godina s ugrađenom drvenom stolarijom su “živi“ dokaz za to. Drveni prozori lagano se obnavljaju s novim premazom kako bi zadržali prvotni izgled.
Različitim se oblicima drvenih prozora fasade zgrada individualno oblikuju.

Drvo je nezamjenjiv materijal zbog svojih posebno dobrih fizikalno-mehaničkih i tehničkih svojstava. Naime, dokazano je da drveni prozori imaju najbolju toplinsku i zvučnu izolaciju te za razliku od svih ostalih materijala, sposobnost difuzije pare. To je važno zbog mikroklime zatvorenog prostora. U spavaćoj sobi, kupaonici ili kuhinji, gdje se po osobi izbaci veća količina vode disanjem, znojenjem i utroškom vode iz pipe, samo drveni prozori izbacuju putem difuzije tu preveliku količinu vlage van, a u suprotnom slučaju, ubacuje potrebnu vlagu u prostor.
Velika stabilnost drva i moguća izrada velikih stijena iz jednog komada, poboljšana mehanička i fizička svojstva, ujednačavanje utezanja i bubrenja  postižu se lameliranjem, tj. lijepljenjem elemenata drva, te njegovom termičkom obradom, tj. sušenjem na 12% sadržaja vode drva, kojima pravilnom konstrukcijom postižemo maksimalnu stabilnost profila i bolja svojstva drvenog prozora.

Drvo je najisplativija investicija po pitanju građevinske stolarije.

Specifikacije

Vrsta drva smreka, ariš
Debljina profila 68 mm
Staklo 4-20-4 (28 mm ukupne debljine), opcija 4-12-4-12-4
Brtva dvostruko brtvljenje EPDM brtvama
Okov Winkhaus
Okapni profili ugrađeni na krilu i doprozorniku

Balkonska vrata

Vrsta drva smreka, ariš
Debljina profila 68 mm
Staklo 4-20-4 (28 mm ukupne debljine), opcija 4-12-4-12-4
Brtva dvostruko brtvljenje EPDM brtvama
Okov Winkhaus
Okapni profili ugrađeni na krilu i doprozorniku
Vrsta praga drevni ili aluminijski (niski prag)

Galerija